Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpdbBackup has a deprecated constructor in /virtual/dan.chitafes/www.smartcityresidence.ro/wp-content/plugins/wp-db-backup/wp-db-backup.php on line 50
Structura de rezistenta | Apartamente in Bragadiru | SmartCityResidence

Structura de rezistenta

Structura de rezistenta are o importanta majora pentru orice cladire. Functie de cum si cat de corect a fost realizata, depinde durabilitatea cladirii peste ani de zile. Tinand cont de acest aspect am apelat la cunostintele inginerului specialist “in structura” care ne-a dat cateva informatii referitoare la cum a fost realizata “concret” structura de rezistenta pentru cladirile noastre.

“Structura de rezistenta este formata dintr-un sistem dual de elemente cadre alcatuite din stalpi si grinzi (elemente specifice disipative la actiunile dinamice din zone seismice) si diafragme din beton armat pe directiile principale ale structurilor transversale si longitudinale (capabile sa reduca deplasarile in cazul cutremurelor din stare limita de serviciu si stare limita ultima).

Constructia este alcatuita din punct de vedere structural dintr-un sistem de cadre formate din grinzi transversale (30 ×50cm) si longitudinale (25× 50cm) ,stalpi(30×90cm) si diafragme din beton armat in grosime de 25cm (respectiv 20cm). Sistemul de fundare este realizat din grinzi continue in T cu talpa si inima din beton armat pe ambele directii ale structurii sub elementele suprastructurii sistem care se adapteaza terenului de fundare (argila plastic vartoasa) si solicitarilor date de constructie.

Saibele orizontale de nivel sunt asigurate de plansee in grosime de 15cm realizate din beton armat. Accesul pe nivele se face din casa scarii realizata din rampe din beton armat in sistem rotit sau prin intermediul liftului amplasat in apropiere intr-o zona (casa liftului) marginita de diafragme din beton armat.

Materialele folosite sunt cele recomandate acestor tipuri de structuri betoane de marci superioare C20/25 pentru infrastructura respectiv C25/30 suprastructura si oteluri cu caracteristici superioare Bst 500 clasa de ductilitate C. Clasa de importanta a structurii este clasa III conform P100-1/2013 iar categoria de importanta este C conform HGR nr.766/1997. In conformitate cu normativul P100-1/2013 caracteristicile zonei seismice sunt urmatoarele :acceleratia terenului pentru proiectare ag=0,30g cu perioade de revenire de 225 de ani Tc =1,6sec a spectrului de raspuns. Conform STAS 11100/1-93 dupa zonare seismica gradul 81 corespunde unei perioade de revenire de 50 de ani minim.

Sistemul structural urmareste impartirea functionala optima a partiurilor de arhitectura coreland zonele spatiilor de acces cu cele destinate spatiilor de locuit. Constructia corespunde cerintelor actuale de rezistenta si stabilitate mecanica asigurand o sigurata maxima in exploatare respectiv destinatiei de constructie civila rezidentiala.”

Vrei să fii primul care ne lasă o părere? Comentează acum

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lasă-ne un comentariu

Dacă ai ceva de spus despre articolul Structura de rezistenta sau ești curios să afli detalii despre proiectul Smart City Residence, te invităm să ne scrii!

Încercăm să răspundem la comentarii în maxim 72h și facem tot posibilul să dăm cât mai multe detalii unde e nevoie de ele.

Ești aici: